| ID | 24046 | |
| 所在地 (Address) |
中国(China) | |
| 名前 (Name) |
現地語 (Local Language) |
贾 蕙萱 |
| 日本語 (Japanese) |
賈 蕙萱 | |
| English | Jia Huixuan | |
| 関連ウェブサイト (Related Websites) |
https://www.sis.pku.edu.cn/teachers24/tx76/ltx48/1303098.htm
https://baike.baidu.com/item/%E8%B4%BE%E8%95%99%E8%90%B1/49782989?fr=aladdin |
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| 研究分野 (Research Field) |
人類学・民俗学・民族誌学 | |
| Anthropology, Ethnology, Ethnography | ||
| 研究分野の時代区分 (Focused Period of Research) |
no data | |
| 研究関心 (Research Interests) |
現地語 (Local Language) |
中日关系,中日文化比较, 中日民俗比较。解析石毛直道成为研究食文化巨擘的历程。从旅日侨领韩庆愈大作中读出的祖国情怀。「中日比較食文化論 −健康的飲食法の研究−」(日文研フォーラム、1994年) |
| 日本語 (Japanese) |
日中関係、日中文化比較、日中民俗比較。石毛直道が食文化を研究する大家の過程についての解析。在日華僑の韓慶愈の大作からみる祖国の気持ち。「中日比較食文化論 −健康的飲食法の研究−」(日文研フォーラム、1994年) | |
| English | Sino-Japanese relations, Sino-Japanese cultural comparison, Sino-Japanese folklore comparison. Analyze the history of Isigenaomiti becoming a giant of food culture research. The feelings of the motherland read from the masterpieces of Han Qingyu, an overseas Chinese leader in Japan. "The Healthy Diet in China and Japan: A Comparative Studyof Culinary Culture" (Nichibunken Forum, 1994) | |
| 現況 (Current Status) |
引退(Retired) | |
| 日文研経歴 (Affiliation to Nichibunken) |
Yes | |
| 「国際日本研究」コンソーシアムに所属 (Affiliation to the Consortium for Global Japanese Studies) |
No | |
| ORCID iD | ||
| 関連資料URL Source URLs |
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| 備考 Notes |
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| 更新日 Last Updated |
2023/06/29 | |
Workplaces
| Present | Affiliation Period/ *Survey Date | Name of Workplaces | Academic Title |
| 1994/01/01~1994/12/31 | 国際日本文化研究センター(日文研) 国際日本文化研究センター (International Research Center for Japanese Studies (Nichibunken), International Research Center for Japanese Studies) |
外国人研究員 | |
| ~*2023 | 北京大学 国際関係学部 (Peking University, School of International Studies) |